Mind the wood!

Westrand ligt ingebed in een mooi natuurreservaat: de Wolfsputten. Met zoveel natuurpracht als decor, kan het niet anders dan dat Westrand extra inspanningen levert om duurzaamheid beleidsmatig aan te pakken. Deze visie  is dan ook terug te vinden in het podiumaanbod, maar zeker ook in de vormingen. 

- Op zondag 12 oktober starten we met een Gonzende Zondag (+6), die volledig in het teken staat van het bos, de bomen en de dieren. Verwacht je aan spannende muziek- en theatervoorstellingen, een heleboel creatieve workshops door Natuurpunt Dilbeek en beeldende ateliers.

- De natuur is een inspiratiebron voor tal van kinder- en kleuterreeksen. In de unieke kleuterreeks Bomen, O zo groot timmer je als ouder met gerecupereerd hout bomen, terwijl je kleuter natuuropdrachten krijgt. In de Reeks rond lucht en energie geven verhalen inspiratie om met opblaasbaar materiaal te experimenteren en speelse opdrachten uit te voeren. Terwijl Bos op zijn kop vanuit de natuur vertrekt om te dansen en te knutselen met kleuters en kinderen. 

- Creëren, ontdekken en maken wordt veel gezelliger als je voelt dat het leeft en kriebelt. Tijdens de zondagateliers met startmomenten op 19 oktober en 25 januari loop je bij elkaar binnen en ga je zelf aan de slag in tal van upcycling workshops waarin je oude spullen een nieuw leven geeft.